Berichten uit Siem Reap 

Ik zag er echt naar uit om deze e-mail aan u te gaan schrijven. Ik wil alles graag in detail uit de doeken doen ... met foto's erbij!

  • De kippen zijn er!
  • De bedrijfsleider is en familie op de kippenfarm komen wonen
  • De kippenfarm was op tijd klaar
  • We hebben de eerste klanten gevonden

De naam van ons bedrijf is niet langer "impeggt" (een woordspeling op "impact"), maar we heten inmiddels "eggscellent" (een woordspeling op "excellent"). We moesten de naam veranderen, omdat we met "impeggt" toch niet zo gemakkelijk konden uitleggen wat het bedrijf wil gaan doen. "Eggscellent" is een gemakkelijkere woordspeling die iedereen begrijpt. Ik hoop dat u de nieuwe naam mooi vindt!

 

Binnenkort in de lucht: www.eggscellent.org

 

 

De kippenfarm is klaar!

We zijn heel dankbaar dat diverse vrijwilligers ons geholpen hebben om de kippenfarm te bouwen. Dat geldt met name voor Carlos: die heeft geweldig werk verricht als planner en bouwer van de stal, samen met Melvin, lokale krachten en mijzelf.
Ook al werken er nu geen buitenlandse vrijwilligers meer bij ons, toch kunnen we nog altijd de hulp inroepen van vrienden. Zo ben ik heel dankbaar dat ik voor de elektriciteit en de waterinstallatie de hulp kon inroepen van een Amerikaanse vriend: hij heeft hier ervaring mee en kwam ons helpen. Daarnaast proberen we samen te werken met lokale experts, bijvoorbeeld voor de zonne-energie-installatie waarmee de stal verlicht wordt.

Sinds begin dit jaar woont er op de kippenfarm een bedrijfsleider: hij komt uit de omgeving en woont hier samen met zijn vrouw en vier kinderen. Het is geweldig om te zien hoe zijn gezin hier opbloeit. Voordat de bedrijfsleider bij "eggscellent" in dienst kwam, woonden zijn drie zonen in een weeshuis omdat het gezin heel arm is. Maar al snel nadat de bedrijfsleider en zijn vrouw hier kwamen wonen en werken, haalde hij zijn zoons terug. Nu wonen ze allemaal in het kleine houten huis op het terrein van de kippenfarm.

Op dit moment zijn we op zoek naar een boekhouder uit de omgeving en een verkoper voor in de stad.

 

Maar nu

De kippen zijn er!! Een kleine vrachtwagen reed 400 km vanaf de hoofdstad naar onze kippenfarm en bracht 500 kippen. Dat moest natuurlijk 's nachts gebeuren, want overdag is het hier momenteel 35 graden. Alle 500 kippen overleefden het transport en sommige zijn zelfs al eieren gaan leggen!

Gelukkig hebben we ook al de eerste hotels en restaurants gevonden die binnenkort onze eieren gaan kopen.

We zijn dankbaar voor uw belangstelling en steun. We hopen van u te horen.

Wij wensen u Gods zegen toe.

 

David & Anne-Eva Keller en kinderen